/_upload/14012015122112_828143721_0001.jpg
/_upload/14012015115913_828143721_0002.jpg
/_upload/14012015120042_828143721_0003.jpg
«»
 
 
 
 
 
 
 

Juniorer

 

Ny Juniorspiller i Hals Golf Klub

 

En helt ny verden? Ja, så læs bare videre, for her får du alt at vide om, hvordan du kommer i gang med at lære at spille golf. Hvordan træningen foregår og hvordan man får bagmærke/banetilladelse  (dvs. spilletilladelse til de store baner), hvad der foregår af aktiviteter i Juniorafdelingen og hvordan man kan deltage i dem.

 

Indmeldelse

I Hals Golf Klub (HGK) er der ingen venteliste. Er du fyldt 10 år kan du deltage i juniortræning, prøver til Bagmærket (spilletilladelse til de store baner) og andre aktiviteter som arrangeres for juniorer.

Man er junior til og med det år man fylder 18 år. Et medlemskab som junior i HGK koster 1.000 kr.

 

Hvis du ikke er helt sikker på om golf er en sport for dig, kan du vælge at tegne et prøvemedlemskab i 2 mdr. (Gratis). Hvis du herefter gerne vil fortsætte med at spille golf i HGK, giver du klubben besked, og betaler herefter fuldt medlemskab.

 

Udstyr

Hvis du ikke er helt sikker på om golf er noget for dig, kan du i en kortere periode låne det udstyr, du skal bruge til træningen.

Det er muligt at købe brugt – både jern, køller og bag og du kan sagtens starte med et ½ sæt. Udover det som er nævnt her, skal du købe bolde til at spille med, du skal have en golfhandske, en pitchfork, tees, et par markeringsmærker og et par små blyanter, som du bruger til at udfylde dit scorekort med. Du behøver ikke at investere i et par golfsko lige med det samme. Et par kondisko kan sagtens bruges. Bukser med lommer er bedst at spille golf i. Her kan du have din pitchfork, dine tees og dit markeringsmærke, så alt er lige ved hånden, når det skal bruges. Generelt skal udstyr og tøjet til golf være praktisk i forhold til vejret – så et godt regnsæt burde altid være i din bag. I undervisningen om regler og etikette bliver denne del naturligvis gennemgået.

 

Træning

 

Der er slag-teknisk træning på mandage mellem 16-17 med klubbens træner  - Morten.

 

I den ugentlige træning lærer du at holde rigtigt på køllen og svinge korrekt, så du rammer bolden. Træningen foregår almindeligvis på den store drivingrange, puttinggreen og indspilsgreen.

 

Det er en god ide at være ude i klubben i så tilpas god tid, inden din træning starter, at du kan nå at varme op. Altså man tager en ½ spand bolde og står og øver sig på det, som man har lært sidste gang. Så er man forberedt til træningstimen.

I det hele taget skal man øve sig meget for at blive god til golf og du kan jo komme i klubben lige så meget du har tid og lyst til – også på de dage, hvor du ikke skal til træning.

 

Træningen starter almindeligvis april måned og slutter sidste uge i september. Der er træning i sommerferien for dem der melder sig til, hvilket først er aktuelt tæt på sommerferien.

 

Dog kan man altid spørge og få gode råd i enten pro-shoppen eller på kontoret.

 

 

 

 

 

 

 

 

Begynderturnering (junior uden banetilladelse)

 

Man kan deltage i begynderturneringen på par 3 banen.

 

Når man har bestået:

Slagprøven

Regelprøven

Og baneprøven

 

Spillertidspunkt samme fredag fra kl. 17.00 – 18.30

 

Spillere i begynderturneringen spiser også med i klubhuset.

 

Junior(juniorer med banetilladelse)

 

Ranglisteturnering:

 

9 hullers turnering bestående af 5 x 9 huller (3 bedste er tællende)

 

Starttid fra 16.30 til 17.00

 

 

 

Juniorerne vil få en banesandwich med ud på banen hver gang.

Tilmelding mandagen før via facebook/sms til Flemming.

Scores indberettes af spillerene selv via golfbox.

 

Juniorer med banetilladelse kan derudover deltage i følgende turneringer i andre klubber:

 

9 hullers kredsturnering (krav om banetilladelse)

18 hullers kredsturnering (krav om banetilladelse + maks. Hcp. 36)

JDT max hcp. 30.

 

Juniorelite:

 

Juniorer med hcp. under 18 kan deltage i træningen på klubbens elitehold.

 

Bagmærke:

For at du kan komme ud at spille på den store bane, skal du have spille-/ banetilladelse – det kalder vi et ”bagmærke”. For at få det, skal du gennemgå og bestå forskellige tekniske prøver og du skal lære de vigtigste golfregler.  Du får en sjov bog ”Golf – i tegninger og bobler” om golfreglerne og om hvordan man opfører sig på golfbanen. Her får du en masse at vide om golfspillet, og det er også den vi bruger, når vi holder regel-og etikette undervisning. Når du, trænerne og juniorudvalget mener at dit spil er til det og du har et godt kendskab til golfreglerne, kan du erhverve din banetilladelse.

 

Handicap:

(HCP) er det antal slag, man får tildelt udover banens par for at spille til sit handicap. Lige når man får sit bagmærke til par-3 banen, starter man med ”handicap” 64. Efterhånden som man bliver bedre og bedre til golf bliver man ”sat ned” i handicap. Hvergang man går bedre end sit hcp reguleres man ned i sit hcp. Når man har spillet en runde bedre end sit handicap, skal scorekortet afleveres til træneren eller på kontoret. Scorekortet skal udfyldes korrekt (medlemsnummer, navn, dato, hcp og underskrift ) ellers bliver man ikke reguleret.

Indtil du har hcp 18 skal du kun spille 9 huller for at blive reguleret.

 

Junioraktiviteter:

Udover holdtræning og bagmærkeprøver bliver der også arrangeret andre ting for alle juniorerne.  Alle aktiviteter op på opslagstavlen i klubhuset og på Facebook.

Så check ALTID tavlen når du og dine forældre er i klubben.

 

Vi håber du bliver glad for at være i Hals Golf Klub og byder dig hermed VELKOMMEN.

Hals Golf Klub  |  Nordmandshage 40  |  9370 Hals  |  Tel.: 29 26 58 54  |  E-mail: info@halsgolf.dk
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.