/_upload/14012015122112_828143721_0001.jpg
/_upload/14012015115913_828143721_0002.jpg
/_upload/14012015120042_828143721_0003.jpg
«»
 
 
 
 
 
 
 

Generalforsamling kunstforening

 

Beretning fra Gen.forsamlingen tirsdag den 12 marts 2019

Efter sidste års gen.fors. Konstituerede bestyrelsen sig, med Møller som formand, Per B Pedersen so næstformand, Herdis med den vigtigste post som kasserer, Birthe som sekretær, Bodil som bestyrelses medlem, og Maria og Jane som suppleanter.
Per B Pedersen er, som siden klubben startede, kontaktmand med hensyn til, at skaffe kunstnere, som vil udstille deres malerier i vore opholdslokaler. Det er ham som finder og kontakter eventuelle kunstnere. Det er også ham som hjælper kunstnerne med ophængning og nedtagning af malerier.  Det går dog ikke altid lige efter planen, idet nogle kunstnere præsterer at melde fra i sidste øjeblik, trods diverse aftaler.  Så har vi heldigvis Møller og Per til at udstille deres malerier, så vi ikke risikerer at stå med tomme vægge i 2 måneder.
Der har været maleri udstillinger fra Glocal art, med spændende og dygtige Afrikanske kunstnere. Per Jensen udstillede i forbindelse med årets damedag, hvor han donerede malerier som golfpræmier, og ligeledes gav et maleri til Kunstforeningens generalforsamling.  Derefter var det Møller som leverede malerier til udstillingen. Møller har ligeledes doneret et par malerier til Kunstforeningen. Johanne Pallisgård udstillede derefter i 2 måneder med sine fine malerier, men desværre for dyre for os.
Nu er det så de indkøbte og donerede malerier der hænger på væggene, og de er alle klar til at blive taget ned i forbindelse med lodtrækningen, efterhånden som de bliver udtrukket som A eller B gevinst.
        Udstillingerne i glasskabene er lagt i hænderne på Birthe og Bodil. Tidligere var også Jane en del af den stab, som bruger en hel del tid på at finde egnede kunstgenstande som passer til glasskabene.  Det er et kæmpearbejde med at opsøge og få kunstnerne med på ideen om at de skal udstille hos os.  De forsøger hele tiden at variere mellem keramik, smykker, glas med mere.  Vi må håbe at de hygger sig, når de tager rundt i Nordjylland, for at finde kunst der egner sig til vore glasskabe.  Desværre har klubben ikke penge til at betale kørsel og diæter for dem, men tænk på dem når I ser, at der er kommet ny kunst i glasskabene.  Der har været udstillinger fra Glocal art, glaskunst ”Kahli” ved Bente Mariegård. Birgit K med keramik og ELBE Design med smykker
      Vi har holdt bestyrelsesmøder ca hver anden måned i forbindelse med nye udstillinger.  Der bliver her taget stilling til køb af evt udstillede genstande,  og næste måneders udstillere.  Hvor mange penge  er der til køb af kunst pågældende tidspukt. Hvor mange medlemmer er vi nu som har betalt, og hvor mange skal vi rykke for indbetaling.
        Ved sidste møde blev lodtrækningsreglerne diskuteret, og man blev enige om at man godt kunne udskrive en fuldmagt til en ”ven” som så kunne vælge en gevinst for den , som ej selv kunne være til stede. Før skulle man selv personlig være til stede , for at kunne vinde en B gevinst.
( reglen var jo lavet for at få så mange som muligt med til gen.fors )
Vi blev også enige om, at bliver man udtrukket til en A gevinst, måtte man godt vælge en B gevinst, hvis det nu var den kunstgenstand man bedst kunne lide, men man blev noteret for at have vundet en A-gevinst, og ville derved være ude af lodtrækningen de næste 2 år. Men man kan stadig vinde en B-gevinst næste år., Så kom bare til Gen.fors. igen næste år.
     Onsdag den 6 juni havde vi besøg af Frede fra Glocal Art, som holdt et spændende foredrag om deres indkøbsrejser til Tunis og nogle af de andre fattige områder syd for Sahara ørkenen. Han var en god fortæller, og gjorde det interessant og spændende, Han kunne stadig huske nogle af de meget specielle oplevelser, som de havde været en del af, og han var villig til at fortælle om dem, og jeg tror han var glad for at kunne fortælle andre om disse specielle oplevelser.
Desværre var der kun ca 20 til dette foredrag. Det plejer at koste for deres foredrag, men vi har været gode kunder, og slap derfor med et par flasker vin.
Vi har fået en opfordring fra Peter Nielsen om at holde en seance om en byttedag med kunstgenstande.  Ideen var at folk kunne komme med deres kunstgenstande, som de havde vundet, købt eller arvet, men som de alligevel ikke var tilfreds med, altså det var ikke deres stil og nu bare stod gemt et eller andet sted. Det kunne jo være at der var andre der syntes det var smukt, for vi er jo heldigvis så forskellige når man snakker kunst. Vi havde forestillet os, at vi kunne mødes onsdag den 12 juni.
    Bestyrelsen har selv været på kunst tur i Aalborg og Nr. Halne for at købe kunst.  Til jeres orientering sker dette for egen regning
     Vi har nu bestået siden 2 marts 2010, med skiftende medlemstal, og som I sikkert ved, så gar det jo ikke for godt i Hals Golf Klub, på grund af det faldende medlemstal, og opsigelser af Bente Lange og halv tid til Adam.  Det har selvfølgelig også medvirket til at vores medlemstal er dalet og at vi nu er nede på 53 betalende medlemmer. Det er meget skidt og kritisk. Vi er i bestyrelsen enige om at kommer vi under 50 medlemmer så lukker og slukker vi for kunstforeningen. Så få har interesse i at støtte formålet med at forskønne de indvendige lokaler og indtægterne til at købe ordentlig kunst er borte.  Men lad os nu se
Bente Lange som har været en god hjælper for Kunstforeningen, fik ved sidste bestyrelsesmøde den 5 marts, overrakt en gave som tak for hendes hjælpsomhed i forbindelse med udsendelse af nyt fra kunstforeningen.
Hende kommer vi alle til at savne. Altid hjælpsom og let til smil.
Gaven var en keramik skål fra Glocal Art.

H.Møller

 

Hals Golf Klub  |  Nordmandshage 40  |  9370 Hals  |  Tel.: 29 26 58 54  |  E-mail: info@halsgolf.dk
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.